Vanaf € 75 p.p.p nacht incl. ontbijtbuffet

Geniet van de stijlvolle Paradores op de Canarische Eilanden met heerlijke temperaturen in zowel zomer als winter.

Het vulkaanlandschap op de Canarische Eilanden varieert van uitgestrekte, rotsachtige, donkere lavagronden tot weelderig met tropische planten begroeide en vruchtbare valleien. De indrukwekkende kust is nergens ver weg en vanaf tal van bergtoppen heb je unieke vergezichten. In deze gebieden op de Canarische Eilanden staan prachtige Paradores op vaak unieke locaties.

Dankzij de vele beschermde natuurgebieden op de eilanden vormt ieder eiland afzonderlijk een uniek paradijs voor wandelaars en andere natuurliefhebbers. En wat past daar dan beter bij dan ook te overnachten op een paradijselijke locatie?  Deze worden beheerd door de Spaanse overheid, die zo cultuurhistorisch erfgoed en monumentale gebouwen – van kloosters, paleizen en kastelen tot Arabische forten – voor het nageslacht wil behouden. Andere hotels uit de keten staan weer op unieke locaties.
Wij adviseren u altijd een huurauto te nemen, gezien de vaak afgelegen en unieke ligging van de Paradores!

Parador de El Hierro (klik)
El Hierro bestaat uit maar liefst 500 vulkanen. Eeuwenlang en voor Columbus was het eiland bekend als het einde van de wereld. Tegenwoordig trekt dat gegeven juist veel rustzoekers aan. Vulkaanflanken zijn bedekt met naaldbossen waarin het prachtig wandelen is. Alle kamers in deze Parador op El Hierro, de kleinste van de Canarische Eilanden, die praktisch op het zwarte strand ligt, daar waar de kliffen eindigen in het helderblauwe zeewater, hebben zeezicht. Niet alleen wandelaars komen op dit eiland aan hun trekken, ook duikers en snorkelaars zullen zich hier in het paradijs wanen. De wateren rond El Hierro zijn niet voor niets tot biosfeerreservaat verklaard door Unesco. Boven het wateroppervlak heerst hier de eeuwige lente met tropische begroeiing.

Parador de La Gomera (klik)
Bovenop een klif die uitkomt in de Atlantische Oceaan werd deze Parador gevestigd in een oud boerenlandhuis, een casa solariega. Het hotel is zo ingericht dat het net lijkt alsof Columbus elk moment langs kan komen varen met zijn vlaggeschip Santa Maria waarmee hij Amerika ontdekte. De tuin vormt een klein, exotisch paradijs met een zwembad en subtropische flora. Het eiland is niet groot, maar heeft desondanks twee zaken die tot werelderfgoed werden verklaard: het nationale park Garajonay en de fluittaal Silbo Gomero. Die unieke taal is ontstaan om het communiceren op het moeilijk begaanbare eiland makkelijker te maken. Nog steeds zijn er bewoners die fluitend kunnen communiceren. La Gomera is bij uitstek een eiland voor natuurliefhebbers, want veel toeristische voorzieningen zijn er niet.

Parador de la Palma (klik)
La Palma is een van de kleinere eilanden van de Canarische archipel en het hotel is gevestigd in een modern gebouw temidden van ruim 40.000 vierkante meter aan lommerijke tuinen met fruitbomen en exotische planten. Je hebt er een ongelooflijk uitzicht op de Atlantische Oceaan en op het eiland Tenerife met de indrukwekkende Pico del Teide. Het is een uitgelezen plek voor ontspanning en rust. Het eiland werd door Unesco tot Biosfeerreservaat benoemd en de natuur is daardoor grotendeels intact en in pure vorm aan te treffen. Breng een bezoek aan Parque Nacional de la Caldera de Taburiente of reis met de auto van strand naar strand.

Parador de Cruz de Tejeda Las Palmas (klik)
Deze Parador op ruim 1.500 meter hoogte temidden van dennebossen en vulkaanlandschap bestaat nog niet zolang en ligt midden op het eiland Gran Canaria op 35 kilometer van hoofdstad Las Palmas. Het eiland is bij menigeen vooral bekend vanwege zontoerisme, maar heeft veel meer in huis voor wie iets anders wil op zijn vakantie dan bruin bakken op het strand. Vanuit het hotel heb je en prachtig zicht op Roque Nublo en er is een Spa van vulkanisch gesteente. Ook vertrekken er talloze oude wandelpaden door het gebied langs kliffen en door kloven. In het nabijgelegen dorpje Tejeda vindt je grotten met schilderingen en andere getuigenissen van de vroegere bewoners.

Parador de las Cañadas del Teide (klik)
Op het eiland Tenerife ligt deze Parador op een wel zeer unieke locatie. Midden in het beschermde natuurgebied rond de vulkaan, die met 3718 meter de hoogste berg van Spanje is. Je logeert feitelijk op 2.000 meter hoogte in een vulkaankrater en de Parador is ook het enige hotel in dit beschermde natuurgebied en vormt een perfecte uitvalsbasis voor excursies naar de top. Onderweg kom je langs archeologische vindplaatsen en geniet je van de mooiste panorama’s. De lucht is gezond en ’s nachts zo helder en donker dat het hotel regelmatig sterrenkijk-events organiseert. Soms kijk je vanuit het hotel, al zittend op je terras in de zon, heerlijk uit over een bijzondere zee van laaghangende bewolking.

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957