Midden Spanje

Parador de Zafra is een kasteel uit de 15e eeuw en heeft een imponerende gevel. Het heeft 9 torens met kantelen. Het schitterende interieur heeft prachtige plafonds, ijzerwerk, leuningen en andere decoratieve details die tot het voormalige paleis behoorden.

 

 

Ligging:
Deze ‘Duques de Feria’, ligt midden in de stad, in een gebied met monumentale gebouwen. De natuur van de omgeving is ook heel mooi. Zafra is bekend geworden omdat een oude Romeinse heirweg, de Via de la Plata (zilverroute), er doorheen liep. De stad heeft vele grote pleinen. Enkele gebouwen die u zeker moet bezoeken zijn het klooster Santa Clara, de kerk La Candelaria, die maar liefst drie prachtige altaarstukken bevat, het paleis van de Marquis de Solanda en het Hospice de Santiago uit de 15e eeuw. Op de Ruta ‘Ducado de Feria’ (route van de hertogen van Feria) komt u langs plaatsjes als Feria (16 km), Salvatierra (27 km) en Almendrolejo (30 km). Vanuit Zafra beginnen ook nog de Tempeliersroute en een natuurroute naar het Cornalvo Park (65 km), de Hornachos bergen (45 km) en de Tentudia bergen (40 km).

Faciliteiten:
Het interieur van dit kasteel-paleis ademt nog steeds een voorname sfeer. Er is een receptie, bar, lobby, ift, airconditioning en winkeltje en een prachtige tuin met zwembad, waarover men uitzicht heeft vanaf het terras. Het ontbijt is in buffetvorm. U kunt dineren zowel in het restaurant als op de binnenplaats en genieten van heerlijke streekgerechten bv ‘Zorongolla’ (salade met paprika’s en tomaten), ‘Solomillo ibérico al queso de los Ibores’ (varkenslendestuk met worst en geitenkaas) en ‘Torta de la Serena’ (kwarktaart).

Kamers:
De kamers, waar ook Hernan Cortés in verbleef, zijn statig, elegant en ruim. Zij zijn voorzien van alle comfort, zoals telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 45

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-of volpension op aanvraag!

Geschiedenis:
In 1437 werd begonnen met de bouw van een majestueus kasteel, dat de verblijfplaats werd van de hertogen van Feria, ‘grandes de Espana’, d.w.z. zij waren wegens bewezen diensten door de koning zelf benoemd. Mudéjar-, Herrera- en barokelementen dragen bij tot de esthetische eigenheid van dit kasteel-paleis. Een van de eregasten ooit was Hernán Cortes, kort voor hij de Nieuwe Wereld (Cuba en Mexico) zou ontdekken.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!