Midden Spanje

Deze Parador ligt in het historische centrum van Almagro, bekend vanwege o.a. het klooster van de Calatrava-orde, het Fugger paleis en de oude universiteit. In het centrum ligt ook de Plaza Mayor, een rechthoekig plein omgeven door arcades, en houten balkons over twee etages. De stad is het centrum van de theaterkunst. De 16e eeuwse schouwburg en het Nationaal Theatermuseum getuigen daarvan. De afstand tot de Tablas de Damiel (een moerasgebied met veel vogels) bedraagt ca. 25 km, Toledo vindt u op ca. 125 km en Madrid (vliegveld) op ca. 200 km.


 

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, bar, lobby, internetaansluiting in een gemeenschappelijke ruimte, winkeltje, lift, airconditioning, mooie tuin met 14 patio’s en een zwembad en openbare parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant worden traditionele gerechten uit de streek La Mancha geserveerd zoals ‘Tiznao’ (kabeljauw met paprika’s), ‘Pisto manchego’ (ratatouille), ‘Mojete’ (een soort salade niçoise), ‘Migas’ (gefrituurde broodkruimels) en aubergine op Almagro wijze bereid.

Kamers:
Deze zijn ondergebracht in de voormalige cellen van de monniken (maar wel met meer comfort!) en hebben veel authentieke kenmerken. Sommige kamers zijn ingericht in Lodewijk XVe-stijl. De kamers zijn compleet ingericht en hebben o.a. telefoon, TV, canal+, satelliet-kanalen, een kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 54

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
In 1596 werd dit Franciscaner klooster gesticht door de familie Dávila de la Cueva. Daarvóór was het het enorme klooster van Santa Catalina. De gaanderijen, patios en tuinen, de raadzaal en de lobby in Louis XV-stijl stralen de soberheid en de sfeer van weleer uit. Halverwege de vorige eeuw is het klooster omgevormd tot de Parador die het tot op dit moment huisvest.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957