Midden Spanje

Deze Parador ligt in het historische centrum van Almagro, bekend vanwege o.a. het klooster van de Calatrava-orde, het Fugger paleis en de oude universiteit. In het centrum ligt ook de Plaza Mayor, een rechthoekig plein omgeven door arcades, en houten balkons over twee etages. De stad is het centrum van de theaterkunst. De 16e eeuwse schouwburg en het Nationaal Theatermuseum getuigen daarvan. De afstand tot de Tablas de Damiel (een moerasgebied met veel vogels) bedraagt ca. 25 km, Toledo vindt u op ca. 125 km en Madrid (vliegveld) op ca. 200 km.


 

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, bar, lobby, internetaansluiting in een gemeenschappelijke ruimte, winkeltje, lift, airconditioning, mooie tuin met 14 patio’s en een zwembad en openbare parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant worden traditionele gerechten uit de streek La Mancha geserveerd zoals ‘Tiznao’ (kabeljauw met paprika’s), ‘Pisto manchego’ (ratatouille), ‘Mojete’ (een soort salade niçoise), ‘Migas’ (gefrituurde broodkruimels) en aubergine op Almagro wijze bereid.

Kamers:
Deze zijn ondergebracht in de voormalige cellen van de monniken (maar wel met meer comfort!) en hebben veel authentieke kenmerken. Sommige kamers zijn ingericht in Lodewijk XVe-stijl. De kamers zijn compleet ingericht en hebben o.a. telefoon, TV, canal+, satelliet-kanalen, een kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 54

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
In 1596 werd dit Franciscaner klooster gesticht door de familie Dávila de la Cueva. Daarvóór was het het enorme klooster van Santa Catalina. De gaanderijen, patios en tuinen, de raadzaal en de lobby in Louis XV-stijl stralen de soberheid en de sfeer van weleer uit. Halverwege de vorige eeuw is het klooster omgevormd tot de Parador die het tot op dit moment huisvest.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Reserveer nu voor winter en zomer 2022 in de stijlvolle unieke Paradores!
Veelal nu nog met 55+ korting, vroegboek-korting, gratis nachten en Amigo-card voordelen!
Momenteel zijn 2022 prijzen nog gelijk aan die van 2021!

Voor 2021 en 2022 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling voor 2022, gratis annuleren tot 4 weken voor aankomst

Zie ook voor WINTERZON onze Paradores op 5 van de Canarische Eilanden (klik)