Het kan niet elke dag, slapen in een kasteel, oud klooster, paleis of monumentaal gebouw of op zo’n speciale plaats dat dit meer dan de moeite waard is. Met de Paradores staatshotels is dat echter wel mogelijk en deze luxe hotels worden steeds populairder, niet alleen bij de Spaanse toeristen maar ook bij de internationale reiziger die even iets anders wil dan de Spaanse overvolle costa’s. Daaronder zijn volgens de Nederlandse Paradores specialist Paradoresreizen.com ook veel Nederlanders en Belgen te vinden.

De Paradores zijn luxe staatshotels die door de Spaanse staat onderhouden worden en vaak op zo’n spectaculaire plaats liggen dat het (beetje) meer geld voor een luxe kamer meer dan de moeite waard is. Ook het slapen in een authentiek maar gerestaureerd kasteel, paleis of oud klooster is bij de Paradores de normale manier van vakantie vieren en is wat een verblijf erg spannend en exclusief maakt. Er zijn inmiddels alweer meer dan 100 Paradores te vinden op het Spaanse vaste land, de Canaische Eilanden en een Parador in buurland Portugal.

Stijging

Mede vanwege de dalende prijzen voor de kamers in deze luxe hotels en speciale 55+ en jongerenprijzen aanbiedingen en het feit dat de Spanjeliefhebbers eens iets anders willen dan de standaard hotels, is het aantal boekingen in de Paradores het eerste halfjaar van 2016 met 14% toegenomen. Ook gedurende de drukke zomermaanden waren er meer boekingen dan andere jaren. In de maand juli was de bezettingsgraad in alle Paradores hotels van Spanje nog 74,2% wat 6,2% meer was dan dezelfde maand in juli en ook in augustus steeg de bezetting naar 85,5%, een 5,5% meer dan in augustus 2015.

In de maand augustus waren er 158.188 kamers bezet met 163.440 gasten, een stijging van 2,35% waarbij het aantal Spanjaarden (2,3%) bijna gelijk is aan het aantal buitenlandse toeristen (2,5%). Internationaal gezien waren er veel Britten, Duitsers en Noord Amerikanen die in de Paradores overnachten.

Nederlanders en Belgen

Volgens de verantwoordelijken van de Nederlandse/Spaanse gespecialiseerde reisorganisatie ParadoesReizen.com, nam ook bij hen het aantal boekingen van Nederlanders en Belgen flink toe dit jaar. Daarbij zijn niet alleen de losstaande overnachtingen in de meer dan 100 Paradores erg populair maar ook de door hen samengestelde speciale autorondreizen waarbij de reiziger van Parador naar Parador reist. “De combinatie van een eigen vlucht boeken, auto huren en dan via een door ons samengestelde speciale autoroute langs de door ons met speciale lagere tarieven gereserveerde Paradores reizen, blijkt erg populair te zijn bij onze gasten” aldus de eigenaar van Paradoresreizen.com.

Volgens de gespecialiseerde reisorganisatie zijn vooral de reizen naar het zogenaamde Groene Spanje (Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland) erg populair omdat het hier om een bij de Nederlanders en Belgen nog onbekend stukje puur Spanje gaat meer overweldigende natuur. Ook de reizen naar Zuid Spanje en de Paradores in Andalusië zijn erg populair bij de Nederlanders en Belgen waarbij men een culturele Paradores autorondreis vaak combineert met enkele dagen aan een van de stranden.

(oorspronkelijk bericht geplaatst op SpanjeVandaag.com)

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957