Noord Spanje

Deze schitterende Grand Luxe-Parador, genaamd ‘Hostal dos Reis Católicos’ beschikt over maar liefst 4 kloostergangen van grote schoonheid en ligt direct naast de kathedraal van Santiago de Compostela. De Parador ligt op het Plaza do Obradoiro, vlak naast de beroemde kathedraal. Rond dit plein ligt een groep historische gebouwen zoals de kathedraal met barokke gevel, het Convento de Santo Domingo de Bonaval met een Galicisch volksmuseum en het Convento de San Martiño Pinario. Pelgrims, maar ook luxe reizigers bezoeken al sinds eeuwen in grote getale deze stad.

In de stad vindt u 46 kerken, 114 kerkklokken en 288 altaren. Er bevinden zich enkele aparte religieuze relikwieën zoals twee engelen uit de 14e eeuw met brillen of een beeld van een zwangere maagd. Ten Noorden en ten Westen van Coruña (62 km) bevinden zich de Rias Altas en de Rias Baixas, twee heel speciale kustvormen van de Atlantische Oceaan. Op 10 km afstand is een golfbaan.

 

 

Faciliteiten:
Deze Parador is zeer luxueus ingericht en heeft een receptie, bar, verschillende salons, airconditioning, lift, winkel en garage. Het ontbijt is in buffetvorm. Er zijn twee restaurants; ‘Dos Reis’ is zeer chique en elegant, ‘Enxebre’ is wat meer ontspannen. In beide worden uitstekende gerechten geserveerd, zoals vis uit de Atlantische Oceaan en vlees uit de streek. De wijnkelder bevat zeer goede wijnen. In Enxebre ligt het accent meer op streekgerechten uit Galicië zoals bijvoorbeeld traditionele appelpannenkoeken en room met karamel.

Kamers:
De spectaculaire kamers zijn voorzien van vele elementen uit vroegere tijden en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar. Aantal kamers: 137

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag (aanrader!)

Geschiedenis:
Dit toenmalig koninklijk hospice werd opgericht als toevluchtsoord voor de duizenden pelgrims die jaarlijks hun weg vonden naar dit wereldbefaamde bedevaartsoord. Dit gebeurde in het jaar 1499 door de Katholieke Koningen en daarmee is het het oudste hotel ter wereld. De combinatie van gotische, Renaissance en barokke stijl en het grootse interieur met stijlvolle salons nodigen vandaag uit tot een aangenaam verblijf in een luxueus hotel, in een fascinerende stad.


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957