Midden Spanje

collage-zamora

Parador de Zamora is een 15e eeuws paleis dat in het historische gedeelte van de stad ligt. De kloostergang en de galerij met hun enorme ramen zijn toegevoegd aan het binnendeel van het hotel. Het schitterende interieur met wandtapijten en wapens en de uiterst elegante kamers met historische sfeer zijn een ware aanrader voor een aangenaam verblijf.

Ligging:
Deze Parador, ‘Condes de Alba y Aliste’, ligt in het historische centrum van Zamora, aan de rechteroever van de Duero en aan het begin van de Castiliaanse westelijke hoogvlakte. Het is gebouwd op de fundamenten van een Romeins fort. In Zamora zijn minstens 7 zeer mooie romaanse kerken. In het museum ‘de Semana Santa’ kunt u 36 beeldengroepen bewonderen die een rol spelen bij de processies in de week voor Pasen. De stadswallen met verschillende poorten ommuren de stad. De kerk van Campillo (20 km), in Wisigothische stijl, heeft een heel bijzondere geschiedenis. Zij is in de 7e eeuw gebouwd en is daarmee een van de oudste van Spanje. Toen in 1930 de stuwdam van Ricobayo werd gebouwd, werd de kerk steen voor steen afgebroken en een eind verderop weer helemaal opgebouwd. Het meer van Sanabria ligt op 100 km.

Faciliteiten:
Het interieur van deze rustige Parador is nog middeleeuws, met harnassen, tapijten enz. Houten vloeren en pilaren geven een warme sfeer. Er is een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkel, airconditioning, garage en onbewaakte parkeerplaatsen, een patio en een tuin met zwembad, omringd door een grasveld met ligstoelen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, met een mooi plafond van oude houten balken, worden heerlijke streekgerechten geserveerd, bv ‘Bacalao a la Tranca’ (stokvis met rode pepertjes, zoete paprika en gekookte eieren), ‘Pulpo a la Sanabresa’ (gekookte inktvis met grof zout, zoete paprika en olijfolie) en crème brulée met amandelen.

Kamers:
De kamers zijn groot en comfortabel ingericht met veelal klassieke hemelbedden. Alle kamers beschikken over telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 52 kamers.

Geschiedenis:
In 1459 is dit paleis gebouwd op de ruïnen van een Romeins fort, in opdracht van de Graaf van Alba en Aliste, wiens naam het ook draagt. Het gebouw werd in 1968 heropend als Parador. Hierbij zijn de kloostergangen en originele beelden op de hoofdtrap zorgvuldig bewaard gebleven. De kloostergangen zijn dichtgemaakt met beglazing.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje binnen is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!