Midden Spanje

collage-zamora

Parador de Zamora is een 15e eeuws paleis dat in het historische gedeelte van de stad ligt. De kloostergang en de galerij met hun enorme ramen zijn toegevoegd aan het binnendeel van het hotel. Het schitterende interieur met wandtapijten en wapens en de uiterst elegante kamers met historische sfeer zijn een ware aanrader voor een aangenaam verblijf.

Ligging:
Deze Parador, ‘Condes de Alba y Aliste’, ligt in het historische centrum van Zamora, aan de rechteroever van de Duero en aan het begin van de Castiliaanse westelijke hoogvlakte. Het is gebouwd op de fundamenten van een Romeins fort. In Zamora zijn minstens 7 zeer mooie romaanse kerken. In het museum ‘de Semana Santa’ kunt u 36 beeldengroepen bewonderen die een rol spelen bij de processies in de week voor Pasen. De stadswallen met verschillende poorten ommuren de stad. De kerk van Campillo (20 km), in Wisigothische stijl, heeft een heel bijzondere geschiedenis. Zij is in de 7e eeuw gebouwd en is daarmee een van de oudste van Spanje. Toen in 1930 de stuwdam van Ricobayo werd gebouwd, werd de kerk steen voor steen afgebroken en een eind verderop weer helemaal opgebouwd. Het meer van Sanabria ligt op 100 km.

Faciliteiten:
Het interieur van deze rustige Parador is nog middeleeuws, met harnassen, tapijten enz. Houten vloeren en pilaren geven een warme sfeer. Er is een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkel, airconditioning, garage en onbewaakte parkeerplaatsen, een patio en een tuin met zwembad, omringd door een grasveld met ligstoelen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, met een mooi plafond van oude houten balken, worden heerlijke streekgerechten geserveerd, bv ‘Bacalao a la Tranca’ (stokvis met rode pepertjes, zoete paprika en gekookte eieren), ‘Pulpo a la Sanabresa’ (gekookte inktvis met grof zout, zoete paprika en olijfolie) en crème brulée met amandelen.

Kamers:
De kamers zijn groot en comfortabel ingericht met veelal klassieke hemelbedden. Alle kamers beschikken over telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 52 kamers.

Geschiedenis:
In 1459 is dit paleis gebouwd op de ruïnen van een Romeins fort, in opdracht van de Graaf van Alba en Aliste, wiens naam het ook draagt. Het gebouw werd in 1968 heropend als Parador. Hierbij zijn de kloostergangen en originele beelden op de hoofdtrap zorgvuldig bewaard gebleven. De kloostergangen zijn dichtgemaakt met beglazing.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Reserveer nu voor winter en zomer 2022 in de stijlvolle unieke Paradores!
Veelal nu nog met 55+ korting, vroegboek-korting, gratis nachten en Amigo-card voordelen!
Momenteel zijn 2022 prijzen nog gelijk aan die van 2021!

Voor 2021 en 2022 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling voor 2022, gratis annuleren tot 4 weken voor aankomst

Zie ook voor WINTERZON onze Paradores op 5 van de Canarische Eilanden (klik)