Noord Spanje

Parador de Villafranca del Bierzo ligt in een bergachtig gebied wat het tot een ideale locatie maakt om te ontspannen. De prachtige kamers zijn voorzien van houten vloeren en ingericht in traditioneel Castiliaanse stijl.

 

Ligging:
De Parador ligt in het sfeervolle stadje Villafranca del Bierzo, dat de hoofdstad is van deze prachtige regio en voormalig stopplaats op de route naar Santiago de Compostela. Het landschap van de Ancares bergketen in het noorden, rijk aan bloemen en bossen, is een aanvulling op de schoonheid van de schitterende tuin van de Parador. In de omgeving kunt u wandelen, tripjes op de mountainbike maken, zeilzweefvliegen, vissen en kanoën.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, een heel gezellig ingerichte salon, in het restaurant, garage, airconditioning en onbewaakte parkeerplaatsen en een zeer mooie tuin. Het ontbijt is in buffetvorm. In het lichte en ruime restaurant serveert men uitstekende gerechten bv ‘Botillo’ (worst uit de streek), ‘Alubias de la Baneza’ (stoofpot met bonen en gekruide varkensworst), forel in varkensvet, paprika’s uit Bierzo. Op de wijnkaart staan witte en rode geklasseerde wijnen uit Bierza, een vrij nieuwe wijnstreek.

Kamers:
De elegante kamers hebben houten vloeren en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+, kluisje en minibar). De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 39 kamers.

Geschiedenis:
De pelgrims die te ziek waren om de laatste 200 km af te leggen, kregen hier, wanneer zij neerknielden voor het portaal van de Iglesia Santiago, dezelfde aflaat als wanneer zij de tocht volbracht hadden. Villafranca heeft een fraai historisch centrum dat tot Historisch-Artistiek Monument is verklaard. De laatgotische kerk Santa María, de kerk San Francisco en het klooster de la Anunciada zijn de meest bijzondere gebouwen. In O’Cebreiro (32 km) is een pre-romaanse kerk en keltische boerenwoningen. In Las Médulas waren in de Romeinse tijd goudmijnen. Aan het landschap is dat nog duidelijk te zien.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!