Noord Spanje

Parador de Vilalba is gevestigd in een Middeleeuwse toren met 6 kamers. Dit hotel, vroegere naam ‘Condes de Vilalba’, bestaat verder uit een nieuwgebouwd gedeelte in de stijl van een typisch Galicisch paleis waar de overige 42 kamers, de bar en het restaurant gevestigd zijn.

 

Ligging:
De Parador domineert ‘la terra chá’ (het platteland) van Lugo, de hoofdstad van deze vruchtbare streek, een Romeinse stad uit de 3e eeuw, die op de Werelderfgoedlijst staat en vele bezienswaardigheden telt. Vilalba ligt 35 km ten Noorden van Lugo. Het stadje heeft een archeologisch en prehistorisch museum en warme bronnen. De lagunes van Valverde liggen op 10 km. Mondonedo, vroeger een van de belangrijkste plaatsen van het koninkrijk Gallicie ligt op 25 km. De grote kathedraal met nog de oude romaanse voorgevel en roosvenster, geflankeerd door 2 barokke torens ligt in het midden van dit stadje, waar nog veel architectonisch interessante gebouwen uit verschillende tijden te zien zijn. Het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela ligt op ca 115 km. In de omgeving kan men paardrijden, tennissen, vissen en spelonken bezoeken. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 105 km, die naar het station ca 35 km.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lift, airconditioning en garage. Er is ook een sauna en fitnessruimte. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant is in het nieuwe gebouw en men serveert daar verschillende typische Galicische gerechten bv ‘Lacón con grelos’ (varkensvlees in groene bladeren), eendenpaté, kaas uit San Simon en brioches uit Vilalba.

Kamers:
De zes kamers in de Middeleeuwse toren hebben schitterende muurschilderingen van wapenschilden. De overige kamers liggen in het nieuwe gebouw. Alle kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 48 kamers.

Geschiedenis:
Deze indrukwekkende Galicische toren uit de 15de eeuw was de vroegere verblijfplaats van de hertogen van Vilalba, de heren van ‘Andrade’, en wordt gekenmerkt door dikke muren en donkerkleurig hout. Later werd naast de toren een nieuw gedeelte bijgebouwd in de stijl van een typisch Galicisch paleis.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957