Midden Spanje

De prachtige Parador ligt in het centrum van het monumentale stadje Trujillo dat de geboorteplaats is van ontdekkers zoals Pizarro, die Peru ontdekte en de Inca’s onderwierp. Zijn geboortehuis, tevens museum, is te bezichtigen. Trujillo noemt zich dan ook Ciudad de los Conquistadores.

Er zijn vele interessante gebouwen zoals het Palacio del Marqués de la Conquista, het nonnenklooster Palacio de los Duques de San Carlos, eertijds een paleis gebouwd in de 17de eeuw, het Palacio Juan Pizarro de Orellana, waar de nonnen nu een school leiden, en de bovenstad van Trujillo met de Iglesia de Santiago, de oudste kerk van de stad, de romaans-gotische Iglesia de Santa María la Mayor, de grootste kerk van de stad, en het castillo, een Moors fort, waarvan de vierkante en ronde torens bewijzen dat de vesting door Arabieren is aangelegd en door christenen uitgebreid. Het befaamde natuurpark Monfragüe ligt op 43 km en valleien van de rivieren de Vera en de Jerte liggen op ca 70 km.

 

Faciliteiten:
Receptie, bar, lobby, salons geheel in de stijl van het vroegere klooster, winkeltje, garage, airconditioning, en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is ook een zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, in de vroegere eetzaal van het klooster, serveert men streekgerechten, zowel bij het ontbijt als bij het diner. Dan staan gerechten als tomatensoep met komijn, Iberisch rund- en varkensvlees en als toetje eigengemaakt kwark-ijs op de kaart.

Kamers:
In de Parador onderscheiden zich twee typen kamers: de kamers rond de kloostergangen en de kamers in het nieuwe gedeelte. De kloostergangen bevinden zich rond een prachtig ‘claustro’, een soort patio, waar vooral ’s zomers gretig gebruik van gemaakt wordt. De kamers rond deze patio zijn iets soberder dan de kamers in het nieuwe gedeelte, maar wel aantrekkelijk vanwege de historische charme. De kamers in het nieuwe gedeelte, dat zich iets verder van de centrale patio bevindt, bezitten hetzelfde meubilair en zijn ruimer. In beide gedeelten zijn de badkamers volledig ingericht en hebben bad of douche en toilet.

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en of volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Gevestigd in het voormalige klooster van Santa Clara uit de 16de eeuw. De kloosterstijl van weleer is prachtig bewaard gebleven. Vooral in de beide kloostergangen is de sfeer van vroeger tastbaar.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957