Midden Spanje

Is een hoog gelegen, eeuwenoud fort en heeft een klassiek interieur met Arabische motieven, koninklijke en Christelijke details en houten balken Het restaurant heeft grote Gotische ramen wat de historische sfeer benadrukt.

 

 

Ligging:
Deze Parador, ‘Castillo de la Zuda’ (kasteel met de waterput), ligt achter de bergketen de Beceite, in de vruchtbare vlaktes van de rivier de Ebro, in het hoger gelegen gedeelte van de stad Tortosa. In de stad staat nog de 14e eeuwse markthal, waar in die tijd de graanprijs voor het hele Westelijke Middellandse Zeegebied werd vastgesteld. Er is ook een zeer moderne markthal. Verder vindt men verschillende interessante gotische kerken en andere gebouwen. Ook een wandeling door de oude Joodse wijk is de moeite waard. Het Avonturenpark PortAventura bevindt zich op 40 minuten autorijden van Tortosa. Het estuarium van de Ebro ligt 40 km zuidwestwaarts. De aantrekkelijke omgeving bevat verder nog veel meer prachtige gebouwen en schitterende natuur.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, bar, lift, airconditioning, winkeltje en onbewaakte parkeerplaatsen. In de mooie tuin is een zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant met gotische ramen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft, serveert men gerechten uit de streek, bv paling in saus, rijstgerechten, een soort bouillabaisse en ‘Pastisets’ ( krokante koekjes met vruchtenmoes en poedersuiker).

Kamers:
De historische kamers met klassieke meubels en de meeste met schitterend uitzicht zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV(Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamer heeft bad of douche en toilet. Er zijn 72 kamers/

Geschiedenis:
Het versterkte kasteel dateert uit de 10de eeuw en werd gebouwd door Abderraman III. Het kijkt als een echt fort uit over de stad Tortosa. De decoratie en het interieur verraden zijn lange geschiedenis en het was meermaals het toevluchtsoord voor de bevolking ten tijde van vijandige aanvallen. Door de aanwezigheid van water binnen de muren, kon men een beleg lang uithouden. De statige gotische ramen worden afgewisseld door Moorse elementen in de gevel en een religieus geïnspireerde decoratie. Hier kunt u de sfeer van het katholieke Spanje nog opsnuiven.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

WELKOM/ATTENTIE!

Alle 120 stijlvolle Paradores zijn geopend, u bent van harte welkom!

Voor  2021 zijn alle Paradores  boekbaar! (zie prijstabellen)
Ook "op maat" kunnen wij naar wens een vrijblijvende offerte maken of kunt u in optie reserveren.

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-geen aanbetaling (u kunt gratis annuleren of omboeken)
-4 weken voor vertrek contacten wij u mbt de situatie, wij overleggen met u wel/niet doorgaan of doorschuiven
-bij wel doorgaan kunt u de reissom aan ons voldoen, u kunt dan tot 10 dg voor vertrek gratis annuleren
-u ontvangt dan de betaalde reissom per bank van ons terug (geen vouchers)

Indien vragen, laat het ons weten.
Wij hopen dat u vanaf ca. mei/juni weer van een onbezorgde vakantie kunt genieten!