Noord Spanje

Deze Parador is gelegen in het historisch Castiliaanse stadje Tordesillas, een belangrijk kruispunt van wegen sinds de tijd van de Romeinen en waar de schoonheid van de natuur nog in volle glorie te vinden is. Rondom de stad ligt een historisch interessante streek met plaatsen als Uruena (34 km) en Toro (40 km) en een wijnroute. Op 17 km afstand ligt een golfbaan. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 32 km.

 

Faciliteiten:
Het exterieur en het interieur geven overwegend de Castiliaanse stijl weer. In het hotel vindt u ook kostbare antieke voorwerpen. Het hotel heeft een receptie, bar, lobby, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning, garage (tegen betaling) en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is een grote tuin met speeltuin en zwembad. Binnen heeft u nog een sauna, Turks bad, fitnessruimte en overdekt zwembad. Het uitgebreide ontbijt met koude en warme gerechten is in buffetvorm. In het restaurant serveert men streekgerechten zoals knoflooksoep, Castillaans geroosterd vlees en haantjes op speciale manier bereid.

Kamers:
De kamers zijn vaak ingericht met prachtig antiek en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 68

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
De stad is vooral bekend door het Verdrag van Tordesillas op 7 juni 1494, waarbij Spanje en Portugal de Nieuwe Wereld onder elkaar verdeelden Het belangrijkste gebouw van deze interessante stad is het koninklijk klooster van Santa Clara. Het gebouw, dat in 1931 tot cultureel monument is benoemd, is in 1350 gebouwd door Alfonso XI en daarna verbouwd door zijn zoon Peter I de Wrede. De merkwaardigste voorwerpen die men in dit grote complex aantreft zijn het draagbare altaarstuk en het klavecimbel van koningin Johanna de Waanzinnige. De kerk Santa Maria was oorspronkelijk gotisch, maar is in de 16e eeuw verbouwd in de stijl van het El Escorial in Madrid.

 


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!