Noord Spanje

Deze Parador is gelegen in het historisch Castiliaanse stadje Tordesillas, een belangrijk kruispunt van wegen sinds de tijd van de Romeinen en waar de schoonheid van de natuur nog in volle glorie te vinden is. Rondom de stad ligt een historisch interessante streek met plaatsen als Uruena (34 km) en Toro (40 km) en een wijnroute. Op 17 km afstand ligt een golfbaan. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 32 km.

 

Faciliteiten:
Het exterieur en het interieur geven overwegend de Castiliaanse stijl weer. In het hotel vindt u ook kostbare antieke voorwerpen. Het hotel heeft een receptie, bar, lobby, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning, garage (tegen betaling) en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is een grote tuin met speeltuin en zwembad. Binnen heeft u nog een sauna, Turks bad, fitnessruimte en overdekt zwembad. Het uitgebreide ontbijt met koude en warme gerechten is in buffetvorm. In het restaurant serveert men streekgerechten zoals knoflooksoep, Castillaans geroosterd vlees en haantjes op speciale manier bereid.

Kamers:
De kamers zijn vaak ingericht met prachtig antiek en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 68

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
De stad is vooral bekend door het Verdrag van Tordesillas op 7 juni 1494, waarbij Spanje en Portugal de Nieuwe Wereld onder elkaar verdeelden Het belangrijkste gebouw van deze interessante stad is het koninklijk klooster van Santa Clara. Het gebouw, dat in 1931 tot cultureel monument is benoemd, is in 1350 gebouwd door Alfonso XI en daarna verbouwd door zijn zoon Peter I de Wrede. De merkwaardigste voorwerpen die men in dit grote complex aantreft zijn het draagbare altaarstuk en het klavecimbel van koningin Johanna de Waanzinnige. De kerk Santa Maria was oorspronkelijk gotisch, maar is in de 16e eeuw verbouwd in de stijl van het El Escorial in Madrid.

 


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957