Midden Spanje

Deze moderne Parador vertaalt perfect de mix van stijlen en culturen van de interessante en monumentale stad Teruel, waar de Mudejarstijl overheerst. Dit kleine op Mudejar kunst geïnspireerde paleis, combineert de talrijke stijlen ook in zijn interieur en in de constructie. Marmer, beschilderde tegeltjes, bogen en Arabische details vormen de essentie van de aantrekkelijke kamers.


De Parador ligt net buiten het oude gedeelte van het stadje Teruel, op ca 2 km afstand van het centrum. De torens van de kathedraal en van de kerken San Salvador, San Martin en San Pedro zijn bijzondere voorbeelden van Mudejarkunst en staan op de Werelderfgoedlijst. Rondom de Plaza del Torico vindt men een aantal panden in Art nouveau-stijl uit het begin van de 20e eeuw. Er zijn ook nog resten van een aquaduct uit de 16e eeuw, het aquaduct de los Arcos. Op 4 km afstand ligt Dinópolis, een themapark over dynosaurussen. Albarracin, met een fraaie Plaza Mayor, ligt op 29 km en u rijdt erheen door de mooie natuur van de Serranía de Albarracin.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, lift, garage, airconditioning en onbewaakte parkeerplaatsen. In de mooi aangelegde tuin zijn een zwembad en een tennisbaan. Het ontbijt is in buffetvorm. In het uitstekende restaurant serveert men gerechten die zelfs de meest verwende smaken niet zullen teleurstellen, bv ‘Chilindrones de Ternasco’ (stoofpot van lamsvlees met pepertjes, uien en bacon), ‘Sopa en perolito’ (broodsoep met stukjes knoflook en bacon). Het speciale toetje is de ‘zucht van de geliefden’, gebak met eieren en kaas. De naam is ontleend aan een plaatselijke legende over twee geliefden.

Kamers:
De aantrekkelijke kamers met heldere kleuren zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen) en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 42 kamers.

Geschiedenis:
In 1956 werd in de buitenwijken van de stad Teruel de eerste steen gelegd voor de bouw van dit paleisje dat zijn inspiratie vond in de Mudéjar architectuur. De smeltkroes van culturen wordt vandaag binnen de muren van de Parador voortgezet. Getuigen daarvan zijn het marmer, de typische azulejo tegels, spitsbogen en Arabische details die de Oosterse sfeer vorm geven.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

WELKOM/ATTENTIE!

Alle 120 stijlvolle Paradores zijn geopend, u bent van harte welkom!

Voor  2021 zijn alle Paradores  boekbaar!  Reserveer tijdig!
Veel data zitten nu al vol in de vaak kleinschalige veel gevraagde Paradores.
Vroegtijdig boeken en gratis annuleren/wijzigen is altijd mogelijk tot 10 dagen voor aankomst.

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-geen aanbetaling (u kunt gratis annuleren of omboeken)
-4 weken voor vertrek contacten wij u en overleggen met u wel/niet doorgaan of doorschuiven
-bij wel doorgaan kunt u de reissom aan ons voldoen, u kunt dan tot 10 dg voor vertrek gratis annuleren
-u ontvangt dan de betaalde reissom per bank van ons teruggestort (geen vouchers)

Wij hopen dat u vanaf ca. mei/juni weer van een onbezorgde vakantie kunt genieten!
Indien vragen, laat het ons weten.