Midden Spanje

Parador de Soria ligt op grote hoogte, met een adembenemend uitzicht tot gevolg. De warme en statige kamers zijn voorzien van alle moderne comfort en de vertrekken zijn veelal gedecoreerd met een portret van degene naar wie de Parador genoemd is, Antonio Machado. Dit was een bekende Spaanse dichter, die hier enkele jaren gewoond heeft, maar voorgoed vertrok toen zijn vrouw op jonge leeftijd stierf.

 

 

Ligging:
De hooggelegen Parador ligt op een adembenemende locatie vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het monumentale stadje, de vallei en de rivier de Douro, die hier vlakbij ontspringt. In Soria zijn een aantal schitterende romaanse kerken, waarvan sommige gotische of byzantijnse invloeden hebben.  Via de Sierra de la Demanda kunt u de klooster- en wijnroute volgen van de Rioja. Sportliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. In de onmiddellijke omgeving kunt u wandelen, bergbeklimmen, spelonken verkennen, kajakken of kanovaren op de Douro. Op 8 km afstand ligt een golfbaan. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 200 km en die naar het station ca. 2 km.

Faciliteiten:
De Parador kijkt aan de ene kant uit op pijnbossen, aan de andere kant op de vlakte van de Douro. Er is een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning, onbewaakte parkeerplaatsen en een overdekt zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant is modern ingericht en heeft een schitterend uitzicht over de stad en de bergketen Picos de Urbíon. Men serveert er typische gerechten van producten uit de Castiliaanse keuken, zoals fazantenpaté en kippenmaagjes met verschillende soorten paddenstoelen.

Kamers:
De kamers hebben een warm interieur met houten vloeren. De meeste kamers hebben een schitterend uitzicht over de Duero vallei of de weelderige groene bossen. Ze zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+ satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 67 kamers.

Geschiedenis:
In de middeleeuwse stad, vroeger zeer welvarend vanwege de wolindustrie, komt men veel bijzonder fraaie huizen tegen. Het museum Numantino en dat van San Juan de Duero zijn beide zeer interessant. Op 8 km afstand, in Numancia, ligt een enorm archeologisch terrein waar opgravingen van drie opeenvolgende beschavingen te zien zijn.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957