Midden Spanje

Parador de Siguenza, ook wel genaamd “Castle of the Bishops of Sigüenza” valt op door de uiterst karakteristieke sfeer in deze eeuwenoude parador. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de parador een plaatje.

 

 

Ligging:
Het kasteel is zeer rustig gelegen temidden van prachtige natuur. Het historische stadje Siguenza is zeer de moeite waard om te bezoeken. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 115 km en de afstand naar het station bedraagt ca 3 km.

Faciliteiten:
Uitstekend restaurant serveert gerechten waaronder kabeljauw met champignons en kaas en geroosterde geit. Tevens is er een lift, winkel, vergaderzaal, mogelijkheid valuta wisselen en een tuin.

Kamers:
De Parador heeft 81 kamers. Deze zijn ruime aantrekkelijke kamers zijn ingericht naar Castiliaanse stijl, sommigen met hemelbed en een terras. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, verwarming, airconditioning, televisie, canal plus, internetaansluiting, satelliet tv, kluisje, muziek en een minibar.

Geschiedenis:
Het Arabische fort is gebouwd in de 5e eeuw en werd versterkt door de Moren in 712. In 1123 werd het kasteel ingenomen door Fernando I El Cid en werd het omgebouwd tot een paleis voor Bisschoppen. Vele koningen en kardinalen bewoonden het kasteel. Eind 1800 stond het kasteel leeg waarna het in 1964 gerestaureerd werd totdat de parador in 1976 werd geopend.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957