Noord Spanje

Deze Parador ligt in het berggebied van Galicië, niet ver van de grens met Portugal. Het ligt aan het eind van een bergweg, dus geen langskomend verkeer. Er zijn vele mogelijkheden voor uitstapjes. De regio is bekend om het ontstaan van de Afiladores y Paraguerios, vertaald als de messenslijpers en de paraplumakers. De meest dichtbij gelegen grote stad is Ourense en ligt op ca 28 km afstand.

Het samenvloeien van de rivieren de Mino en de Sil creëren een spectaculair landschap. U kunt riviercruises maken door de hoog oplopende canyons van deze rivieren; er loopt een route langs de wijngaarden van de Ribeira Sacra; u kunt bijvoorbeeld een tocht langs de vele indrukwekkende kloosters van dit gebied maken; tochten te paard, per kano en zelfs per terreinfiets. Ook kunt u de lokale flora en fauna observeren vanuit een terreinwagen. Op 15 km afstand ligt een golfbaan.

 

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lobby, verschillende salons, airconditioning, internetaansluiting en een garage. Er zijn ook prachtige tuinen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, dat ook een terras heeft, serveert men producten uit de streek: riviervissen, vlees van het Galicisch lam, stoofpotten en verschillende cakes en flensjes. In een van de kloostergangen is een cafetaria, ook met terras.

Kamers:
De kamers liggen alle aan de drie kloostergangen. Ze zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 77

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Het klooster werd, evenals de vele andere kloosters in dit gebied, waarschijnlijk gebouwd in de 10e eeuw, maar er zijn aanwijzigingen dat het zelfs uit de 6e of 7e eeuw stamt. Het is een enorm gebouw, met een grote kerk eraan vast gebouwd. De stijlen in het interieur lopen van romaans tot barok. Het heeft drie kloostergangen, in romaanse, gotische en Renaissancestijl. In 1923 is het tot Historisch Artistiek Monument benoemd.


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!