Noord Spanje

Deze Parador ligt in het berggebied van Galicië, niet ver van de grens met Portugal. Het ligt aan het eind van een bergweg, dus geen langskomend verkeer. Er zijn vele mogelijkheden voor uitstapjes. De regio is bekend om het ontstaan van de Afiladores y Paraguerios, vertaald als de messenslijpers en de paraplumakers. De meest dichtbij gelegen grote stad is Ourense en ligt op ca 28 km afstand.

Het samenvloeien van de rivieren de Mino en de Sil creëren een spectaculair landschap. U kunt riviercruises maken door de hoog oplopende canyons van deze rivieren; er loopt een route langs de wijngaarden van de Ribeira Sacra; u kunt bijvoorbeeld een tocht langs de vele indrukwekkende kloosters van dit gebied maken; tochten te paard, per kano en zelfs per terreinfiets. Ook kunt u de lokale flora en fauna observeren vanuit een terreinwagen. Op 15 km afstand ligt een golfbaan.

 

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lobby, verschillende salons, airconditioning, internetaansluiting en een garage. Er zijn ook prachtige tuinen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, dat ook een terras heeft, serveert men producten uit de streek: riviervissen, vlees van het Galicisch lam, stoofpotten en verschillende cakes en flensjes. In een van de kloostergangen is een cafetaria, ook met terras.

Kamers:
De kamers liggen alle aan de drie kloostergangen. Ze zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 77

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Het klooster werd, evenals de vele andere kloosters in dit gebied, waarschijnlijk gebouwd in de 10e eeuw, maar er zijn aanwijzigingen dat het zelfs uit de 6e of 7e eeuw stamt. Het is een enorm gebouw, met een grote kerk eraan vast gebouwd. De stijlen in het interieur lopen van romaans tot barok. Het heeft drie kloostergangen, in romaanse, gotische en Renaissancestijl. In 1923 is het tot Historisch Artistiek Monument benoemd.


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957