Noord Spanje

Parador de Pontevedra iis gevestigd in een prachtig voormalig paleis. Met zijn koninklijke trap, antiek, comfortabele kamers en verdere schitterende details is de Parador een lust voor het oog en garandeert een zeer bijzonder verblijf.


Ligging:
De Parador, ‘Casa del Barón’, ligt in het historische gedeelte van de stad Pontevedra dichtbij talrijke baaien en stranden. Het museum van Pontevedra, waarvan de collectie verdeeld is over 5 gebouwen, geeft een overzicht van de geschiedenis van de keltische tijd t/m de 20e eeuw. Op de plaats van de ruïnes van het klooster Santo Domingo treft u Romeinse, romaanse en gotische overblijfselen aan, evenals sarcofagen en grafstenen. De stad Vigo (24 km) is een grote bruisende stad aan een schitterende riviermond. De kloosters van Lérez en Poio liggen slechts 3 km, respectievelijk 5 km van Pontevedra verwijderd. Een bezoek aan de beroemde pelgrimsstad Santiago de Compostella (55 km) is natuurlijk een van de hoogtepunten van uw autotochtjes. In de buurt kunt u golfen (15 km), windsurfen en paardrijden. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 28 km, naar het station ca 2 km.

Faciliteiten:
De parador heeft een receptie, bar, internetaansluiting, lift, airconditioning, winkeltje en een tuin met mooie bloemen en planten. De onbewaakte parkeerplaats heeft slechts een beperkt aantal plaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. Het aristocratisch aandoende restaurant biedt een keur aan exquise gerechten en wijnen. In de zomer is er de mogelijkheid om op het terras te dineren. Specialiteiten: ‘Pulpo Feira’ (gekookte inktvis met olijfolie, paprika en grof zout), en ‘Filloas’ (uiterst dunne flensjes).

Kamers:
De ruime statige kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+ en satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 47 kamers.

Geschiedenis:
Deze Parador ligt in een 16de eeuws renaissancepaleis waar ooit de Graven van Maceda resideerden. Woorden zoals statig, voornaam en aristocratisch omschrijven tot in de perfectie de architectuur en het interieur van dit paleis. Het voorname meubilair, de koninklijke trappenzaal en andere waardevolle elementen zoals spiegels, schilderijen en kandelaars vormen er een harmonieus samenspel.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores zijn het HELE jaar open, u bent van harte welkom!

Vroegtijdig boeken en gratis annuleren/wijzigen is altijd mogelijk tot 15 dagen voor aankomst.

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (u kunt annuleren of omboeken om welke reden dan ook!))
-4 weken voor vertrek contacten wij m.b.t betaling,  annuleren zonder kosten of andere datum
-bij wél doorgaan kunt u de reissom aan ons voldoen, u kunt dan tot 15 dg alsnog voor vertrek gratis annuleren
-bij annulering krijgt u dan de betaalde reissom direct per bank teruggestort (geen  vouchers!)

Indien vragen, laat het ons weten!