Midden Spanje

Deze Parador heeft een ideale locatie daar het in het hart van het historische gedeelte van Plasencia ligt, wat een ideaal uitgangspunt is om de architectonische hoogtepunten van de stad te bezoeken. De stad werd al bewoond door de Romeinen, vervolgens door de Arabieren en in de 12e eeuw veroverd door koning Alfons VIII. De kathedraal is uit 13e – 15e eeuw, met vele bijzondere elementen en een groot altaarstuk uit de 18e eeuw. Het museum met de geschiedenis en vele voorwerpen (meer dan 5000) uit de streek Extramadura is gevestigd in het voormalige hospitaal van Santa Maria.

De 4 goed bewaarde stadspoorten, het Romeins aquaduct en de aangename Plaza Mayor liggen ook op loopafstand. Het klooster van Yuste, waar Karel V van Spanje zijn laatste jaren doorbracht, ligt op ca. 40km van Plasencia. De monumentale steden Cáceres en Trujillo bevinden zich respectievelijk op ca. 85 km en ca. 80 km. Voor de natuurfanaten is een bezoek aan het Natuurpark Monfragüe (ca. 25 km) zeker niet te versmaden. Tevens is er het prachtige en rustgevende platteland in de nabije omgeving.

 

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, salons in de kloostergang, lift, airconditioning en garage met auto-lift (ingang achterkant Parador om oud stadscentrum te vermijden). Er is ook een sauna, een zwembad en een fitnessruimte. ‘s Morgens is er een uitgebreid (warm en koud) ontbijtbuffet. In het uitstekende restaurant, gevestigd in de voormalige eetzaal van de monniken, worden streekgerechten uit Estramadura geserveerd, zoals lamsfilet in een honingsaus en compote van vijgen uit La Vera.

Kamers:
De standaardkamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De Parador telt ook een aantal superieure kamers, die uitkijken op het terras en ruimer zijn dan de standaardkamers. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 66

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijt.
Toeslag half-of volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Deze Parador werd ondergebracht in een klooster, gesticht in het midden van de 15 de eeuw door de hertogen van Plasencia en gewijd aan San Vicente Ferrer. Het klooster werd de zetel van de orde van de Dominicanen en herbergde tot 1970 een studiecentrum voor studenten en geestelijken. De oorspronkelijke gotische stijl is nog overal terug te vinden en ook verwijzingen naar het kloosterleven bleven gespaard. Zo bleven de authentieke banken van de kloosterlingen alsook prachtige authentieke azulejos (keramische tegeltjes) van Talavera bewaard. Een leuk detail: in de gangen worden de vroegere biechthokjes nu gebruikt als telefooncabines.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!