Midden Spanje

Deze Parador heeft een ideale locatie daar het in het hart van het historische gedeelte van Plasencia ligt, wat een ideaal uitgangspunt is om de architectonische hoogtepunten van de stad te bezoeken. De stad werd al bewoond door de Romeinen, vervolgens door de Arabieren en in de 12e eeuw veroverd door koning Alfons VIII. De kathedraal is uit 13e – 15e eeuw, met vele bijzondere elementen en een groot altaarstuk uit de 18e eeuw. Het museum met de geschiedenis en vele voorwerpen (meer dan 5000) uit de streek Extramadura is gevestigd in het voormalige hospitaal van Santa Maria.

De 4 goed bewaarde stadspoorten, het Romeins aquaduct en de aangename Plaza Mayor liggen ook op loopafstand. Het klooster van Yuste, waar Karel V van Spanje zijn laatste jaren doorbracht, ligt op ca. 40km van Plasencia. De monumentale steden Cáceres en Trujillo bevinden zich respectievelijk op ca. 85 km en ca. 80 km. Voor de natuurfanaten is een bezoek aan het Natuurpark Monfragüe (ca. 25 km) zeker niet te versmaden. Tevens is er het prachtige en rustgevende platteland in de nabije omgeving.

 

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, salons in de kloostergang, lift, airconditioning en garage met auto-lift (ingang achterkant Parador om oud stadscentrum te vermijden). Er is ook een sauna, een zwembad en een fitnessruimte. ’s Morgens is er een uitgebreid (warm en koud) ontbijtbuffet. In het uitstekende restaurant, gevestigd in de voormalige eetzaal van de monniken, worden streekgerechten uit Estramadura geserveerd, zoals lamsfilet in een honingsaus en compote van vijgen uit La Vera.

Kamers:
De standaardkamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De Parador telt ook een aantal superieure kamers, die uitkijken op het terras en ruimer zijn dan de standaardkamers. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 66

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijt.
Toeslag half-of volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Deze Parador werd ondergebracht in een klooster, gesticht in het midden van de 15 de eeuw door de hertogen van Plasencia en gewijd aan San Vicente Ferrer. Het klooster werd de zetel van de orde van de Dominicanen en herbergde tot 1970 een studiecentrum voor studenten en geestelijken. De oorspronkelijke gotische stijl is nog overal terug te vinden en ook verwijzingen naar het kloosterleven bleven gespaard. Zo bleven de authentieke banken van de kloosterlingen alsook prachtige authentieke azulejos (keramische tegeltjes) van Talavera bewaard. Een leuk detail: in de gangen worden de vroegere biechthokjes nu gebruikt als telefooncabines.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957