Midden Spanje

De Parador ligt in het oude stadje Oropesa. Het is één van de oudste bewoonde steden van Midden Spanje. U vindt er de kerk Virgen de la Paciencia waarvan het dak bedekt is met keramieken tegeltjes uit de streek. Een route van 32 km vanuit Oropesa gaat langs talrijke keramiekbakkerijen. De stad had een strategische ligging en daaraan herinnert nog een aantal verdedigingstorens. Rondom de Parador zijn wijngaarden gelegen, olijfbomen, weilanden en kunt u de vaak besneeuwde bergtoppen van de Sierra de Gredos zien. U kunt eveneens de route van het kantwerk volgen. Op ca. 2 km van Oropesa ligt het dorpje Lagartera, beroemd om zijn kant- en borduurwerk. In de zomer borduren de bewoners er vóór hun huisdeur.

 

 

Faciliteiten:
Er is een mooie en ruime receptie, bar, lobby, lift, airconditioning en een goed verzorgde tuin met groot zwembad en ligstoelen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, dat nog het authentieke plafond heeft versierd met wapenschilden en een weids uitzicht heeft, serveert men gerechten als ‘Migas del Aranuelo’ (gefrituurd brood), gemarineerde patrijs en herten- en lamsvlees klaargemaakt op de manier van Toledo. In het jachtseizoen staat er veel wild op het menu.

Kamers:
De zeer ruime en lichte kamers zijn gedecoreerd met geweven gordijnen en beddenspreien en hebben een prachtig uitzicht over de wijngaarden van de omgeving. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (met satellietkanalen) en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 48

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Deze Parador werd ondergebracht in een paleis dat gebouwd werd tegen een 14de-eeuws militair fort aan. Het was het familieslot van de heren Alvarez de Toledo, graven van Oropeso. Het geheel heeft dan ook zowel koningen als gewone soldaten en geestelijken geherbergd. De Parador werd gebouwd rond een vierkant plein dat nu dienst doet als parking maar vroeger een ‘plaza de toros’ was. Vooral de galerijgangen met zuilen, rond dit plein, zijn historisch zeer waardevol alsook het rustieke interieur van de Parador en de aanwezigheid van talrijke authentieke voorwerpen van vroeger die elk hun eigen verhaal hebben.

 


Grotere kaart weergeven

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957