Noord Spanje

Deze Middeleeuwse Parador, ‘Principe de Viana’, kenmerkt zich door historische elementen die door het gehele gebouw te vinden zijn. De karakteristieke kamers ademen één en al geschiedenis uit, u zult zich verbazen over alle pracht. De Parador ligt in een vleugel van het middeleeuwse kasteel, vlakbij de Pyreneeën in het stadje Olite. De oudste kerken zijn de romaanse San Pedro uit de 12e eeuw en de gotische Santa Maria uit de 13e eeuw. Van de San Pedro is alleen de façade nog origineel. De rest is in de 18e eeuw herbouwd.

Pamplona ligt op 40 km. Daar is de kathedraal heel interessant, maar vooral de citadel, met de oude muren die nog om driekwart van de stad lopen, is de moeite waard. Het Portal de Zumalacárregui heeft nog een tweekoppige adelaar uitgehouwen. Door deze poort kwamen vroeger alle pelgrims op weg naar Santiago de Compostella de stad binnen.

 

Faciliteiten:
Het interieur van deze Parador is nog typisch Middeleeuws; er staan harnassen, er zijn verschillende prachtige glas in loodramen en er is een mooie zuilengang. Dat neemt niet weg dat het comfort gewoon modern is. Er is een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning en een prachtige tuin. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant serveert streekgerechten, waaronder witte asperges en paprika’s van Piquillo

 

Kamers:
In de ruime kamers heerst nog de sfeer van de Middeleeuwen met prachtige historische details. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+ en satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 43

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag

Geschiedenis:
Het kasteel is gebouwd door Koning Carlos III van Navarra in het begin van de 15e eeuw en het was zijn zomerverblijf tot zijn dood in 1425. Later beheerde zijn kleinzoon, de prins van Viana het kasteel. Het heeft een echt middeleeuws uiterlijk met zijn stevige torens en kantelen. Gedurende de oorlogen van Napoleon leed het kasteel erg onder de aanvallen en 100 jaar geleden is het in zijn oude glorie hersteld. De Parador bezet één vleugel van het kasteel dat is benoemd tot Nationaal Monument door de overheid.


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957