Zuid Spanje

De Parador de Mojacar ligt direct aan de Middellandse Zee aan de Costa de Almeria, ten noorden van deze stad. U gaat hier heen om uit te rusten van een stressvol leven of om weer even op adem te komen.

Ligging:
De Parador ligt direct aan de Middellandse Zee met het strand van Mojácar, dat 5km lang is, op loopafstand. Het klimaat is uiterst behaaglijk; een van de aangenaamste microklimaten van Spanje. De stad Mojácar ligt op 1,5 km van de Parador. De stadspoort en donjon, de enige overblijfselen van de oude stadswallen, en het uitzicht vanaf de Plaza Nueva zijn zeer de moeite waard. Het plaatsje lijkt vooral ’s avonds een waar sprookje door de verlichte witte huizen tegen de helling en de oude zigzaggende straatjes. Op 80 km ligt het natuurreservaat Cabo de Gata. In de omgeving kan men mountainbiken, wandelen langs mooie natuurroutes en grotten bezoeken. De luchthaven ligt op ca 80 km, evenals het station.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lobby, airconditioning, winkeltje, tuin direct aan het strand met speeltuin en zwembad. Er is ook een tennisbaan en er zijn onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant serveert veel visgerechten.

Kamers:
De lichte kamers hebben alle een terras met uitzicht op zee en u kunt vanuit de kamers het ontspannende ruisen van de golven horen. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (satellietkanalen) en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Geschiedenis:
De parador heet ook wel parador Reyes Catolicos en is vernoemd naar de koningen van Spanje die honderden jaren tegen de Moorse veroveraars vochten. Deze oorlog werd gesteund door de kerk om het Christelijke bewind wederom te verkrijgen na vele jaren leiderschap van de Moslims. Het is noemenswaardig dat tijdens de vele eeuwen van bezetting door de Moren, alle Moslims, Joden en Christenen in vrede samen leefden en weelde brachten.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957