Midden Spanje

Een voormalig klooster uit de 18e eeuw waar nog veel kunstvoorwerpen uit vroeger tijden te zien zijn. Deze parador, genaamd ‘Vía de la Plata’, draagt bij aan een onvergetelijk verblijf.


 

Ligging:
Deze ligt in de prachtige stad Mérida die vele bezienswaardigheden kent zoals het Romeinse theater en Amfitheater. De stad werd in 25 voor Christus gesticht door keizer Augustus en groeide uit tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. In Proserpina (5 km) en Cornalbo (15 km) zijn stuwmeren die al in de 2e eeuw door de Romeinen in werking gesteld zijn en nog steeds functioneren.

Faciliteiten:
Deze heeft een receptie, bar, lobby, lift, airconditioning, draadloze internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, winkeltje, garage, onbewaakte parkeerplaatsen, sauna, fitnessruimte en tuin met zwembad. Op 8 km afstand is een golfbaan. Het gebouw ademt nog een specifieke kloostersfeer. Enkele specialiteiten van het restaurant zijn ‘Caldereta Extramena’ (lamsstoofpot met groenten en wijn) en ‘Técula Mécula’ (cake met amandelen) en de beroemde vijgen uit Almoharin.

Kamers:
In de karakteristieke kamers zijn invloeden van het voormalige klooster te vinden. Deze zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 82

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Op de fundamenten van een tempel ter ere van de godin Concordia, gebouwd door keizer Augustus om de eendracht onder zijn soldaten te benadrukken, werd in de 18de eeuw een klooster gebouwd dat nu deze historische Parador herbergt. In de fraaie tuinen is een ‘Jardín de Antiguedades’ (tuin van oudheden) aangelegd, waar u overblijfselen van de Romeinse, Arabische en Visigotische cultuur kunt bewonderen.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Reserveer nu voor winter en zomer 2022 in de stijlvolle unieke Paradores!
Veelal nu nog met 55+ korting, vroegboek-korting, gratis nachten en Amigo-card voordelen!
Momenteel zijn 2022 prijzen nog gelijk aan die van 2021!

Voor 2021 en 2022 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling voor 2022, gratis annuleren tot 4 weken voor aankomst

Zie ook voor WINTERZON onze Paradores op 5 van de Canarische Eilanden (klik)