Noord Spanje

 

Deze ligt op het hoogste punt van de stad Lerma. Er is een groot binnenplein, omgeven door pilaren in twee verschillende stijlen. Vóór de Parador ligt de grote Plaza Ducal dat vroeger werd omringd door arcaden. In Lerma zijn vele bezienswaardige gebouwen, zoals de kloosters van San Juan, Santa Clara, Carmen en San Blas. De kerk San Pedro ligt op loopafstand van de Parador en op weg daarheen heeft u een mooi uitzicht op de rivier de Arlanza. De Arco de Cárcel was een poort van de middeleeuwse stadswallen en werd omgevormd tot gevangenis.

Een uitstapje naar de stad Burgos (36 km) is een must. In deze middeleeuwse stad staat de beroemde gotische kathedraal. Bij Atapuerca (51 km) ligt een groot veld met prehistorische opgravingen.

 

Faciliteiten:
Het interieur is van alle gemakken voorzien, zonder dat dit afbreuk doet aan de historische sfeer. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, airconditioning, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, een winkeltje, sauna, overdekt zwembad en een garage. In het restaurant serveert men verse, traditionele streekgerechten, zoals ‘Morcilla de arroz’ (bloedworst met rijst), lamsvlees uit de houtgestookte oven en een serie verrukkelijke toetjes uit het speciale receptenboek van het paleis.

Kamers:
De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 70

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-of volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
In de Middeleeuwen lag op deze plaats een kasteel. Dit werd verwoest en tussen 1601 en in 1617 liet de eerste hertog van Lerma, Francisco Gómez de Sandoval y Rojas op de fundamenten een indrukwekkend kasteel met vierkante hoektorens bouwen. Dit kasteel diende als vakantieverblijf voor zijn geliefde koning Philips III. De slaapkamer en de rustvertrekken van deze koning zijn nog intact. In 2003 is het kasteel omgebouwd tot een Parador.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957