Noord Spanje

Deze gerenoveerde Parador heeft onlangs de prijs gewonnenmet de International Hotel & Property Award van Europa en ook de meest luxueuze van Spanje. Deze imposante Parador, ‘Hostal San Marcos’ is gebouwd in de 16e eeuw in de typisch Spaanse Renaissancestijl met barokke elementen. De Parador is één van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje en laat zich dan ook slechts in superlatieven beschrijven. Een ‘must-see’. Na renovatie heeft de Parador nog ca. 50 kamers (i.p.v. 200 voorheen)!

U verblijft in deze mooiste Parador van Spanje al vanaf € 90 p.p. per nacht incl ontbijtbuffet!

 

 

Ligging:
De Parador ligt in de stad León. De kathedraal en de kerk San Isidoro, beide met een eigen museum, zijn de moeite zeer waard. De Casa Botines, tegenwoordig het hoofdgebouw van een Spaanse bank, is een (vroeg) werk van de bekende Spaanse architect Gaudí. In de oudste wijk van de stad zijn nog delen van de Middeleeuwse stadswal en zelfs van de Romeinse wal terug te vinden. In de stad zijn vele gebouwen in de typische Spaanse Renaissancestijl. Het 10e eeuwse klooster San Miguel de Escalada ligt op ca. 28 km en is één van de mooist overgebleven mozarabische kerken. De grotten van Valporquero liggen op ca. 42 km. Astorga, waar onder andere de archeologische sites, kathedraal, Romeinse muren en de kerk van Gaudí gevestigd zijn, ligt op ca. 45 km.

Faciliteiten:
Het interieur is op verrassende wijze aangepast aan de eisen van het moderne comfort. Het gebouw heeft een receptie, lift, salons, bar, airconditioning, winkeltje, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten en een prachtige tuin in de oude kloostergang. Liefhebbers van schilderkunst en antiek wanen zich hier beslist in een museum. Er is een beperkt aantal openbare, onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het uitstekende restaurant Rey Don Sancho serveert men onder meer ‘Cocido Maragato’ (stoofpot van varkens- en rundvlees met groenten), ‘Cecina’ (gedroogd vlees uit León) en kikkerbilletjes. De wijnkaart bevat een ruime keuze aan uitstekende wijnen.

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort, zoals telefoon, TV (Canal+),’s zomers airco, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 50

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Het voormalig klooster werd gesticht in de 12e eeuw door koning Alfonso VI. Het was een belangrijke overnachtingsplaats voor pelgrims op hun tocht naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Later werd dit gebouw het hoofdkwartier van de Orde van Sint Jacobus waarvan de soldaten bescherming verschaften aan de pelgrims. Het originele gebouw werd vernield in de 16e eeuw en de constructie van de huidige Parador werd in 1515 voltooid. Verschillende kunstenaars hebben in hout en steen prachtige werken gemaakt, die bijdragen aan de historische sfeer van het gebouw. De kapel en de kapittelzaal zijn nog in de oude stijl.

Bijzonderheden:
Parador de León is geheel gerenoveerd en is nu het “Paradepaardje” van alle Paradores!


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957