Zuid Spanje

Deze Parador is hoog gelegen op de Cerro Santa Catalina en had vooral in vroegere tijden veel baat bij deze hooggelegen locatie. Het uitzicht op de stad Jaén en het platteland van Andalusië is schitterend. Ideaal vertrekpunt voor de verkenning van Ubeda (49 km) en Baeza (57 km), twee stadjes behorend tot het werelderfgoed van Unesco en Cazorla met zijn Nationaal Park. De luchthaven van Granada ligt op ca 100 km. Deze statige en stijlvolle  Parador is onlangs gerenoveerd!

Geschiedenis:
Tijdens het bewind van de Arabieren is het kasteel gebouwd in de 13e eeuw. Men leefde in vrede totdat het kasteel werd veroverd door Ferdinand III in 1246. Hij breidde het kasteel uit en het hield stand tijdens de aanvallen van de Moren gedurende 200 jaar. Het kasteel is gerestaureerd tot de huidige Parador die in 1968 is geopend.

Faciliteiten:
Deze heeft een receptie, bar, lift, lobby, airconditioning, winkel en een zwembad met ligstoelen. Er is een indrukwekkende salon met 2 immense open haarden. Het gebouw is opgetrokken in Andalusische Renaissancestijl, met Arabische details. Er zijn openbare, onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het rustiek ingerichte restaurant, met kruisbogen van 20 m hoog en zicht op de weidse omgeving.

Kamers:
Vanaf de balkons heeft u een werkelijk schitterend uitzicht op het stroomgebied van de Guadalquivir rivier, de heuvels van de Sierra Morena en/of de hoge bergen van de Sierra Nevada. De stijlvolle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen) en minibar, en hebben veelal een hemelbed. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 45

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

 


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957