Midden Spanje

Parador de Guadalupe heeft een religieuze sfeer en er zeel veel elementen uit vroeger tijden te aanschouwen. De aantrekkelijke kamers maken deze historische Parador ‘Zurbarán’ extra aangenaam. 

 

Ligging:
De Parador ligt in een vriendelijk stadje, omgeven door veel groen en met uitzicht op de bergen en het cultureel en historisch centrum. Guadelope wordt gekenmerkt door de typische straatjes in o.a. de Joodse wijk waar onder andere het klooster van Santa María te vinden is. De hoofdstad van Extremadura, Mérida, ligt op ca. 130 km. Verder vindt u Trujillo op 80 km en het natuurpark van Monfragüe eveneens op 80 km. Het vliegveld van Madrid ligt op ca 300 km.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, lift, bar, airconditioning, winkeltje en een tuin met zwembad. Verder is er een mooie boomgaard en zijn er gothische kloostergangen. Het hotel heeft een parkeergarage en rondom het hotel openbare, onbewaakte parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant serveert men gerechten zoals ‘Bacalao Monacal’ (kabeljauw op kloostermanier toebereid met spinazie en aardappelen), ‘Ajoblanco’ (knoflooksoep) en overheerlijke kwarktaart.

Kamers:
De kamers hebben nog de sfeer van kloostercellen, maar zijn wel comfortabel. Alle hebben telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche en toilet. De Parador is het hele jaar geopend en heeft 123 kamers

Geschiedenis:
Deze Parador was vroeger het ziekenhuis van Johannes de Doper en stamt uit de 15e eeuw. Ook was er in de 15e eeuw een belangrijke medische school gevestigd. Nu zijn er nog koperen stoven te vinden in de Parador die ooit werden aangeboden aan verkleumde pelgrims die hiernaartoe kwamen om bij het altaar de maagd van Guadalupe te aanbidden. Het gebouw is uitgeroepen tot historisch en artistiek monument.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957