Zuid Spanje

De Parador San Francisco ligt binnen de muren van het Alhambra, midden in de fraaie tuinen. Het terras van de Parador biedt een weids uitzicht op de Sacromonte en het Albaicín. De Plaza Nueva bevindt zich op ca. 1 km, de Kathedraal (één van de grootste ter wereld) op ca. 1,2 km. De Sierra Nevada ligt op ca. 45km. Bezoek verder het Albaicín, de oude Arabische wijk van Granada, en de Generalife, het voormalige zomerpaleis van de sultans van Granada. De Fuente Vaqueros, waar het geboortehuis en museum van de Spaanse dichter Federico García Lorca te vinden zijn ligt op ca 20 km. De afstand naar de luchthaven van Malaga bedraagt ca. 135 km.

Geschiedenis:
De Parador is een gedeelte van het Alhambra, een middeleeuws fort en paleis van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada. Gebouwd tussen 1332 en 1354 door de Moren, werd het in 1492 veroverd door de Katholieke koningen en door hen verbouwd. Het is beroemd om de verfijnde Islamitische kunst en trekt vele bezoekers. Het staat op de Werelderfgoedlijst en het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag, is dan ook beperkt. Een gedeelte van het gebouw is een voormalige kapel waar de koningen van Spanje werden begraven totdat hun stoffelijke overschotten werden overgebracht naar de Koninklijke kapel in Madrid waar ze nu rusten.

Faciliteiten:
Receptie, lobby, bar, lift, airconditioning, winkeltje, zomerterras en tuin. Het interieur is een mix van Christelijke en Arabische stijlen. Het ontbijt is in buffetvorm. Het uitstekende restaurant serveert Andalusische gerechten waaronder ‘Gazpacho Andaluz’ (koude tomatensoep met veel groenten) en een speciale cake, opgerold en gevuld met room.

Kamers:
Deze zijn heel ruim en alle verschillend ingericht met veel schilderijen en hebben uitzicht op de beroemde gebouwen van het Alhambra-complex, de Secano tuinen, de Generalife en de Albaicin. Ze beschikken over telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 36 (Gezien beperkt aantal kamers is de Parador bijna hele jaar volgeboekt)

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijt
Toeslag half- en volpension op aanvraag!


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje binnen is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!