Zuid Spanje

Deze parador ligt aan de rand van het oude centrum van Carmona. Dit hogergelegen plaatsje heeft o.a. een Romeinse necropolis om te bezoeken. Vanuit de Parador de Carmona kunt u het oude historische centrum van Carmona bezoeken. Sevilla is een must, maar ook de oude Romeinse ruïnes van Ítalica (op 40 km afstand) mogen niet in uw planning ontbreken.

Geschiedenis:
Het fort waarin de Parador de Carmona is gevestigd, werd gebouwd toen de Moren vanuit Noord Afrika Europa binnentrokken. Waar vroeger de Plaza de Armas van het oude Alcazar stond, staat nu dit fort uit de 15e eeuw dat een kopie is van het Palacio dat Pedro de Wrede oprichtte voor één van zijn geliefden. Want deze had niet alleen oog had voor vrouwelijk schoon maar ook voor weelde. Volgens de geschiedenis was hij niet succesvol in het veroveren van de minnares van zijn vader, Leonor. Omdat hij vaak niet op het kasteel te vinden was, werd het noodzakelijk bevonden om zijn eigen vrouw naar de nonnen te brengen in Palencia. Eén van deze nonnen was oogverblindend mooi en de koning voelde zich tot haar aangetrokken. In plaats van op zijn avances in te gaan maakte ze zichzelf zo onaantrekkelijk mogelijk door hete olie over haar gezicht te gieten. Haar stoffelijk overschot is vandaag de dag nog steeds te bezoeken in het klooster van Santa Ines in Sevilla.

Faciliteiten:
Ruimte ontvangsthal met receptie, lobby, bar met terras met prachtig uitzicht, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, lift, winkeltje, patio met fontein, tuin met zwembad dat per lift te bereiken is en bovendien beschikt over een solarium, kinderbadje en barservice. Tevens een ruime parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant, gesitueerd in de oude refter, serveert regionale gerechten waaronder gekruide spinazie en andere verse groenten. Specialiteiten zijn patrijs en kabeljauw op plaatselijke wijze klaargemaakt. Bereid u bij het genieten van deze specialiteiten wèl voor op het zeer uitgebreide dessertbuffet!

Kamers:
De kamers zijn zeer ruim en de meeste bieden zicht op de vallei en zijn smaakvol ingericht in een historische ambiance. Zo zijn er zwaarden en andere antieke details opgehangen die moeten bijdragen aan de idee van een fort. Ze beschikken over telefoon, (TV, Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Een aantal kamers op de hoogste verdieping heeft een balkon. Aantal kamers: 63

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag

Belangrijk: i.v.m. nieuwe waterleiding is de Parador Carmona niet boekbaar tot 20 april 2022


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957