Midden Spanje

De Parador ligt in het hart van het historische en artistieke deel van Cáceres, een stadje dat prijkt op de Wereld Erfgoed lijst. Het is een stadje waar tal van historische gebouwen geconcentreerd zijn, zowel kerken, als kloosters en paleizen en een wirwar van smalle middeleeuwse straatjes. Het gezellige plein Plaza Mayor, ligt op ca. 500 meter. In de omgeving van het hotel is veel historisch erfgoed te zien waaronder de omringende herenhuizen en paleizen van het oude stadscentrum van Cáceres zoals het Palacio de los Golfines de Abajo. Hier logeerden de Spaanse Katholieke Koningen regelmatig.

De Casa de las Veletas dat gebouwd werd op de restanten van een voormalig Moors fort en nu het Provinciaal Museum huisvest en de Casa y Torre de Carvajal, een kenmerkend gebouw uit de 16de eeuw met een Gotische gevel en een cilindervormige Arabische toren. Bezoek ook de oude joodse wijk, de Barrio de San Antonio, smalle straatjes met witgepleisterde huizen dat zijn naam ontleent aan de nabijgelegen kluizenaarshut. Op 4 km van het hotel bevindt zich een golfbaan.

 

 

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar met salon, lift, airconditioning, winkeltje een bodega met heerlijke tapaskaart en mooie wijnkaart, openluchtpatio’s met terras, tuin. Er is een garage en onbewaakte parkeerplaatsen. Zomers kan buiten gedineerd worden. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant serveert streekgerechten waaronder hertenbiefstuk met Casar kaas, kikkerbilletjes op Arabische manier bereid en geroosterde geit met rozemarijn.

Kamers:
De stenen of houten vloeren, houten balken en het aantrekkelijke meubilair in de ruime kamers zorgt voor een intieme sfeer. Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+ en satellietkanalen, minibar, kluisje, en een tegelvloer. De luxueus ingerichte badkamers hebben bad of douche, toilet en bidet en sommige zelfs hydro-massage. Aantal kamers: 32 

Verzorging:
U verblijft op basis logies met ontbijt
Toeslag half- en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Deze Parador ligt in het voormalige paleis Torreoraz, dat gebouwd is op Arabische fundamenten, en heeft een militair uitziende toren. Het paleis is gebouwd in de 14e eeuw voor Diego Garcia de Ulloa, een ridder van de Orde van Santiago. Het wapen van zijn familie is op de deur weergegeven. In het gebouw vindt men zowel gotische als barokke en Renaissancistische stijlkenmerken.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957