Noord Spanje

Deze unieke Parador ligt prachtig boven een baai op het schiereiland Monterreal, met ‘stadsmuren’ eromheen. U heeft een prachtig uitzicht over Baiona, de zee en de “Ria” die leidt naar de drukke haven van Vigo. Baiona was ooit één van de belangrijkste strategische havens. Dit hotel leent zich ook uitstekend voor uitstapjes per auto.

 

Tevens is er vanuit hier een directe toegang tot het strand. U kunt vanuit Baiona de kustweg volgen tot aan de grens met Portugal of de ‘Rías Baixas’ verkennen langs de woeste ongerepte kust van Galicië, via de Rías van Vigo en Pontevedra (60 km). Bezoek ook het historische centrum van Pontevedra (ca. 60 km) met opmerkelijke bouwwerken zoals de kerk van La Peregrina, een juweeltje van barok dat tot nationaal monument uitgeroepen werd. Een golfbaan ligt op ca. 3 km. Verder kunt u in de omgeving wandelen, paardrijden, zeilen en vissen. De afstand tot de grens met Portugal bedraagt vanuit hieruit ca. 25 km (Valença do Minho). De afstand naar de luchthaven van Vigo, de grootste stad van Galicië bedraagt ca 25 km.


Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, lift, airconditioning tuin met zwembad, speeltuin en tennisbaan. Er is ook een sauna en fitnessruimte. Er is een garage, maar er zijn ook onbewaakte parkeerplaatsen. In het uitstekende restaurant worden streekgerechten geserveerd waaronder ‘Mariscadas’ (schaal met een assortiment van schaaldieren), zeebaars met een saus van wortelloof, maar ook het befaamde lamsvlees à la Maoña.

Kamers:
De elegante, statige kamers zijn ruim en voorzien van decoratieve elementen uit vroegere tijden. Veel kamers hebben uitzicht op zee. Aantal kamers: 122.

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half- of volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Het fort is gebouwd om de haven van Baiona te beschermen tegen de vijand, wat niet altijd succesvol is verlopen. Baiona is gesticht in 140 voor Chr. In de 14e eeuw resideerde koning Ferdinand I van Portugal, die ook koning van Castilië was, in dit kasteel. Het is een combinatie van een Middeleeuws kasteel en een fort in Galicische architectuur. Onder het fort ligt de haven die tegenwoordig vol met jachten afkomstig uit de hele wereld ligt. Hier arriveerden de eerste schepen in Europa om te verhalen over de ontdekking van Amerika. Een replica van één van deze schepen, de Pinta, onderdeel van de vloot van Columbus, ligt hier permanent.


Grotere kaart weergeven

 

 

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957