Midden Spanje

Parador de Avila is een voormalig paleis uit de 16e eeuw. Het hele interieur  van deze historische Parador, Raimundo de Borgona, ademt een voorname sfeer. De uitermate aantrekkelijke kamers garanderen een zeer aangenaam verblijf.


 

Ligging:
De Parador ligt tegen de eeuwenoude stadsmuren van Avila in het historische stadscentrum dat op de Unescolijst van werelderfgoed staat. In de buurt van het hotel bevindt zich de bekende Gotische kathedraal van Avila. Vanaf het pleintje dat vóór de Parador ligt, heeft u toegang tot de stadswallen die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. U kunt een rondje maken over een groot deel van de 11e eeuwse stadswallen van waaraf u een goed uitzicht over deze historische stad heeft. Tijdens de zomer worden op donderdag en vrijdag avondbezoeken van de stadsmuren georganiseerd die vergezeld worden door een schouwspel waarbij scenes uit vroeger tijden worden nagebootst. Voor meer informatie kunt u zich vervoegen bij de VVV van Avila. Buiten de stadsmuren liggen o.a. het Gotische Monasterio de Santo Tomás en het Monasterio de la Encarnación, die een bezoek eveneens meer dan waard zijn.  

Avila is de geboorteplaats van de heilige Teresa en in en buiten de stad zijn vele religieuze gebouwen waar deze heilige aanbeden wordt. De afstand naar de luchthaven van Madrid bedraagt ca. 110 km.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, winkeltje, lift, airconditioning en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadswallen. Verder is er een kleine garage (betaald) en kan er op onbewaakte plaatsen geparkeerd worden. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant wordt een regionale keuken opgediend met oa. ‘Pucherete Teresiano’ (soep van groenten en witte bonen met rundvlees), ‘Judías del Barco’ ( speciale grote bonen uit de streek rond Avila) en ‘Yemas de la Santa’ een typisch nagerecht van de streek van eidooier en geglazuurde suiker. De Parador beschikt over een prachtige glazen patio die ideaal is tijdens de avonden of in de winterzon.

Kamers:
De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. De grotere kamers zijn voorzien van granieten vloeren en in sommige staat een hemelbed. Alle kamers zijn verschillend van indeling en formaat vanwege het historische karakter van het gebouw maar beschikken over telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, minibar en kluisje

Geschiedenis:
Voorheen was de Parador een kasteel, genaamd Piedras Albas. Het stamt uit de 16e eeuw en grenst aan de oude indrukwekkende stadsmuren van Avila. Verschillende details uit die tijd zijn in de Parador in stand gehouden. De wanden van de gangen zijn prachtig versierd met oorspronkelijke gotische details.Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957