Midden Spanje

Gelegen in een 14e eeuws kasteel dat voor een groot gedeelte bedekt is met klimop. Deze parador, genaamd ‘Enrique II’, heeft een prima verzorgde tuin en is ingericht met veel antieke meubelen. Uit alles blijkt dat men zoveel als mogelijk geprobeerd heeft de sfeer van weleer in stand te houden, zonder het moderne comfort uit het oog te verliezen. Het is ingeschreven in het register van de Spaanse Nationale Monumenten. De nette kamers hebben veelal een schitterend uitzicht.

Gesloten wegens werkzaamheden
De Parador is gesloten in de periode 03 juli t/m 31 december 2022 i.v.m. dringende reparatiewerkzaamheden.
Wij hebben als alternatief (naar wens) een goed historisch 4-sterrenhotel in de omgeving Hotel Abadia de los Templarios **** in La Albercia (35 km)

 

Ligging:
Deze ligt in het historische centrum van Ciudad Rodrigo binnen de oude stadsmuren. Er is een wandeling uitgezet door de middeleeuwse stad die begint en eindigt bij de Parador. Het stadje ligt op zijn beurt weer in een kloof van de vruchtbare vlaktes van de rivier de Agueda, in het prachtige landschap van de Campo Charro. De Parador is een uitstekend startpunt om de schoonheid van de natuur te ontdekken. In de omgeving kan gewandeld, paardgereden en gefietst worden. Ook kunt u een kanotochtje maken op de rivier de Agueda. Verder is een bezoek aan Salamanca, één van de oudste universiteitssteden van Europa, zeker een bezoek waard. Hier kunt u het klooster ‘Las Escuelas Menores’, het Convento de las Dueñas, het Palacio Monterrey en de Iglesia San Estebán bezoeken. Ook zijn hier twee kathedralen te bewonderen en kunt u een drankje doen op de Plaza Mayor. De afstand naar de luchthaven van Salamanca bedraagt ca 95 km, Madrid op ca. 300 km en de afstand naar het dichtstbijzijnde treinstation bedraagt ca. 0,5 km. De Portugese grens ligt op 30 km.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, airconditioning, winkeltje en een prachtige tuin met zwembad. Door het inventief plaatsen van glazen tussen ramen en daken, heeft het interieur een prettige atmosfeer. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant, voorzien van stenen arcaden, serveert streekgerechten waaronder geroosterd vlees, Iberische hammen en eiergerechten en de ‘Farinato’, witte worst.

Kamers:
Alle kamers zijn ruim en mooi ingericht met meubilair uit de streek Castilië en hebben veelal een mooi uitzicht. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 35

Geschiedenis:
Het 14e eeuwen kasteel is gebouwd door koning Enrico II, die zich in de 15e eeuw ten doel had gesteld om een onverwoestbaar bastion neer te zetten. De donjon van het kasteel, de Torre del Homenaje, steekt boven het fort uit en is van mijlenver te zien. Maar ook vanuit de overkant van de rivier Agueda is de toren goed te zien. Zowel ‘live’ als weerspiegeld in het water van de rivier.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957