Noord Spanje

Parador de Cervera de Pisuerga ligt in het nationaal park de Picos de Europa en is omgeven door een schitterende natuur. In het interieur van deze parador, ‘Fuentes Carrionas’ is veel hout gebruikt, wat de Parador een warme sfeer geeft.


 

Ligging:
De Parador is omgeven door prachtig natuurschoon waaronder de Picos de Europa, het Ruesga meer en het Nationaal park Fuentes Carrionas. De afstand naar Palencia, de hoofdstad van de provincie, bedraagt ca. 120 km. In het natuurreservaat van Fuentes Carriones zijn er speciale routes uitgezet voor automobilisten zoals een rondje om de Picos de Europa heen (ca. 180 km) en de zogenaamde Romaanse route (ca. 70 km). Ook het op 2 km afstand liggende plaatsje Cervera de Pisuerga is aardig om te bezichtigen. Rondom het hotel bestaat de mogelijkheid om te wandelen, paardrijden, kayakken en mountainbiken. De afstand naar de luchthaven van Valladolid bedraagt ca 160 km, die naar het dichtstbijzijnde station ca 24 km.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, tuin met speeltuin. Rondom het hotel kan geparkeerd worden en er is een openbare parkeergarage. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant heeft een op en top Castilliaanse keuken waaronder handgedraaide worsten, geroosterde lam en forel met bacon.

Kamers:
Alle kamers hebben een ruim balkon en vele hebben een adembenemend uitzicht op de prachtige omgeving. Het interieur geeft een warme sfeer door het vele hout dat erin verwerkt is. Op alle kamers is een telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) minibar en kluisje aanwezig. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 80 kamers.

Geschiedenis:
Het 14e eeuwse kasteel is gebouwd door koning Enrico II, die zich in de 15e eeuw ten doel had gesteld om een onverwoestbaar bastion neer te zetten. De donjon van het kasteel, de Torre del Homenaje, steekt boven het fort uit en is van mijlenver te zien. Maar ook vanuit de overkant van de rivier Agueda is de toren goed te zien. Zowel ‘live’ als weerspiegeld in het water van de rivier.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Reserveer nu voor winter en zomer 2022 in de stijlvolle unieke Paradores!
Veelal nu nog met 55+ korting, vroegboek-korting, gratis nachten en Amigo-card voordelen!
Momenteel zijn 2022 prijzen nog gelijk aan die van 2021!

Voor 2021 en 2022 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling voor 2022, gratis annuleren tot 4 weken voor aankomst

Zie ook voor WINTERZON onze Paradores op 5 van de Canarische Eilanden (klik)