Noord Spanje

De Parador ligt prachtig in het plaatsje Villanueva de Cangas, aan de oever van de rivier de Sella waar in het water de contouren van de Parador weerspiegeld worden. Op de achtergrond is het fabuleuze landschap van de Picos de Europa te zien. De Parador is een ideaal startpunt om het Asturische landschap te ontdekken. Zo ligt het Nationale Park de Picos de Europa op ca. 25 km afstand en ligt de kustplaats Rabadesella eveneens op ca. 25 km.

In de omgeving van de Parador kunt u wandelen, mountainbiken en kanoën. Qua cultuur is een bezoek aan de Koninklijke plaats Covadonga de moeite waard. En ook een bezoek aan het dorpje Espinaredo loont de moeite en in Porrua is het etnologisch museum van Oost-Asturië. Asturië is een nog niet door het massatoerisme ontdekte streek in het noorden van Spanje met veel folklore, volksfeesten en een authentieke omgeving. De afstand naar de luchthaven van Oviedo bedraagt ca 75 km.


 

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, verwarming, airconditioning, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin. ER zijn onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant kunt u proeven van de typisch Asturische keuken. Bij de heerlijke streekkazen de Cabrales, de Gamoneo en de Beyros kan men biologische cider drinken.

Kamers:
Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje, en airconditioning. De luxueus ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in een moderne – later aangebouwde – vleugel en hebben uitzicht op de Picos de Europa of op de tuin van de Parador. De 9 superieure kamers van de Parador bevinden zich in de oude nonnencellen van het oude gebouw op de eerste etage rond de kloostergang. Deze beschikken over een aparte zithoek. Aantal kamers: 66

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
Koning Alfonso I de Katholieke begon met de bouw op 21 februari 746. Het werd omgebouwd tot klooster en tot 1835 huisde er de Orde van San Benito. In 1907 werd het klooster uitgeroepen tot Nationaal Monument. Er werd een moderne vleugel in bijpassende stijl bijgebouwd. In de Parador zijn twee zalen waar archeologische voorwerpen tentoongesteld worden die gevonden zijn bij de restauratie. Direct naast de Parador ligt de kerk Santa Maria de Gracia die een prachtig 17e eeuws portaal heeft.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957