Een 4-daagse reis met een gevarieerd aanbod. Via de Werelderfgoedstad Cáceres rijdt u door de groene Sierras en golvende, rotsachtige heuvels van Extremadura naar Plasencia en Jarandilla de la Vera. In dit gebied, ideaal voor natuurliefhebbers en vindt u, behalve natuurparken, ook tal van ruïnes van oude nederzettingen, maar ook goed geconserveerde middeleeuwse stadjes als Guadalupe, Trujilo en Plasencia.

Dag 1: Zondag / Madrid – Cáceres (ca.  315 km)
Cáceres, de oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissancistische stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis.  De Parador van Cáceres is gelegen in het Palacio de Torreorgaz uit de 14e eeuw, midden in het historische en monumentale centrum van Cáceres welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kerk van San Juan en het Cáceres Museum bevinden zich beide op slechts 200 meter van de accommodatie; De Santa Maria-kathedraal ligt op 350 meter afstand. U vernacht in de Parador de Cáceres.

Dag 2: Maandag / Cáceres – Plasencia (ca 82 km)
Plasencia, gelegen aan de Ruta de la Plata (de 1000 kilometer lange zilverroute), van Sevilla naar Santiago de Compostela, alsmede aan de pelgrimsroute. In het oude stadje vindt u veel historische gebouwen, uit diverse periodes.  Voor de natuurliefhebbers: Ten zuiden van Plasencia ligt het schitterende Parque Natural de Monfrague, met een bijzonder gevarieerde fauna. In het vlakbij gelegen Villareal de San Carlos bevindt zich het informatiecentrum. U overnacht in de Parador de Plasencia.

Dag 3: Dinsdag / Plasencia – Jarandilla de la Vera (ca 50 km)
Jarandilla de la Vera wordt omgeven door ravijnen, stromen en natuurlijke bronnen. Er is onder andere nog een brug uit de Romeinse tijd te bewonderen.  De Parador is in de 15e eeuw gebouwd als kasteel/paleis. Keizer Karel V verbleef er jaarlijks enkele maanden. Dankzij de zorgvuldige renovatie is de middeleeuwse sfeer behouden, maar zijn wel moderne faciliteiten toegevoegd, zoals een buitenzwembad. Keizer Karel V ligt begraven in het, op slechts 6 km afstand liggende, Monasterio de Yuste. Dit klooster behoord tot het nationaal erfgoed maar de monniken hanteren de openingstijden niet altijd zoals aangegeven. U overnacht in de Parador de Jarandilla de la Vera.

Dag 4: Woensdag / Jarandilla de la Vera – Madrid: einde reis

vertrekdata: zondag2 pers kamer2 pers kamerbijzonderheden
2022incl. ontbijtbuffetincl. halfpension
02/01-23/01€ 175€ 275
30/01-27/03€ 195€ 295
03/04-24/07€ 215€ 315
31/07-28/08niet mogelijkniet mogelijk
04/09-30/10€ 215€ 315
06/11-18/12€ 195€ 295
*prijs per persoonParadores kunnen gesloten zijn ivm renovatie!

Inbegrepen:

 • 4 daagse arrangement in bovenstaande Paradores
 • 3 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijtbuffet

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • tolwegen, parkeergelden en lokale taxen
 • eventuele 1 persoonskamertoeslag

Bijzonderheden:

Dit zijn vaste arrangementen die wij hebben samengesteld met de Paradores, als kennismakingspakket.
Afwijkingen voor deze tarieven zijn niet mogelijk! Altijd aankomst op zondag, nimmer in het weekend en op vaste aankomstdagen. U kunt wel uw arrangement verlengen voor of na deze 4 daagse reis in Paradores of andere (charme) hotels.

Houdt u rekening met beperkte plaats voor deze speciale arrangementen, waarbij vroegtijdig reserveren is aanbevolen.

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Paradores Autoreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957