4-daags arrangement Paradores Wijnroute La Rioja & Navarra

La Rioja is de bekendste en prestigieuste wijnregio van Spanje. De rode Tempranillo is de belangrijkste druif. Wijnmakers maken hem in verschillende stijlen, vaak met houtrijping. Ga je een rode wijn uit Rioja kopen, let er dan op of je met een Joven, Crianza of Reserva te maken hebt. Ook witte Rioja wordt traditioneel opgevoed in eikenhouten vaten, maar steeds meer wijnhuizen maken fris en fruitig, zonder hout.

Al sinds de oudheid wordt er in La Rioja wijn gemaakt. Monniken die in de Middeleeuwen op bedevaart naar Compostella trokken, laafden zich aan de rode Rioja. Ze verspreidden de roem van de regio door heel Europa. Maar de echte doorbraak kwam in de 19de eeuw. De Bordelais werd geteisterd door de druifluis epidemie. Franse wijnhandelaren trokken de Pyreneeën over en leerden de wijnmakers van La Rioja hoe ze hun wijn konden opvoeden in kleine eikenhouten vaten. Dat doen ze tot op de dag van vandaag.

La Rioja heeft het aanzien van de Spaanse wijn aanzienlijk vergroot. Omdat de heuvelachtige regio een indrukwekkend arsenaal uitstekende wijngaarden heeft, kreeg het eind 20ste eeuw als enige Spaanse wijnregio het hoogste appellationniveau: Denominación de Origen Calificada (DOCa).

Dag 1: aankomst zondag in Calahorra
La Rioja is het land van wijn, een bevoorrechte plaats waar het vloeibare goud haar hoogtepunt bereikt. Maak kennis met de Bodegas in Neder Rioja rond Calahorra zoals Torres Librada (Alfaro) of La Bodega Rioja Baja weten: Bodegas Viña Herminia (Aldeanuela del Ebro). Een bezoek aan Calahorra en het bisschoppelijk paleis wordt aanbevolen, terwijl ook de stad een rijke historie heeft. U verblijft 1 nacht in Parador de Calahorra.

Dag 2: aankomst maandag in Olite
Bij het naderen van Olite en het zien van de contouren aan de horizon, is er een gevoel van nog veel te ontdekken. De stad biedt de mogelijkheid om het Paleis van de Vorsten van Navarra, Santa María la Real de kerk, San Pedro Apóstol kerk en de Plaza Carlos III te bezoeken. Ontdek de wereld van de Navarra Wijnen en het Vineyard Museum, gevestigd in hetzelfde prachtige plein als de Parador. De Piedemonte, Marco Real en Ochoa Bodegas zijn ook te bezoeken in de stad Olite. U verblijft 1 nacht in Parador de Olite.

Dag 3: aankomst dinsdag in Santo Domingo de la Calzada
De stad Santo Domingo is een uitstekend uitgangspunt om de Upper Rioja en zijn wereldberoemd wijnerfgoed te ontdekken. Een bezoek aan het Museum Ontañón-Bodega (Logroño), de Haro Wine Research Centre(Haro), het Wine Culture Museum (Briones) en enkele van de Bodegas in het gebied zijn absoluut de moeite waard, evenals het nemen van de ‘Wine Architecture’ Trail (Gehry ,Calatrava, Moneo, etc.). Ontdek de Exenta Tower, de kathedraal (de Hoge Altaarstuk, het Mausoleum van de Heilige, de Galerijen het klooster) in Santo Domingo en San Millán de Yusoen San Millán de Suso kloosters in de buurt van de stad van San Millán de la Cogalla. U verblijft 1 nacht in Parador Santo Domingo Fresnada of Parador Santo Domingo de la Calzada.

vertrek op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2023ontbijtbuffethalfpension
01/01 – 22/01€ 195€ 295
29/01 – 26/03€ 205€ 310
02/04 – 25/06€ 220€ 330
02/07 – 27/08€ 250€ 360
03/09 – 29/10€ 215€ 325
05/11 – 17/12€ 195€ 295
Prijzen per persoon / Paradores kunnen gesloten zijn vanwege renovatie.

Inbegrepen:

  • 4-daags arrangement in bovenstaande Paradores
  • 3 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijtbuffet

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis op Madrid of Bilbao / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden
  • eventuele toeslag halfpension (op aanvraag)
  • tolwegen, parkeergelden en lokale taxen
  • eventuele 1-persoonskamertoeslag

Bijzonderheden:
Dit zijn vaste arrangementen die we hebben samengesteld met de Paradores als kennismakingspakket. Afwijkingen hierop niet mogelijk! Altijd aankomst op zondag, nooit in het weekend en op vaste aankomstdagen. U kunt wel uw arrangement verlengen voor of na deze 4-daagse reis in Paradores of andere (charme) hotels.

Houdt u rekening met beperkte plaats voor deze speciale arrangementen, waarbij vroegtijdig reserveren is aanbevolen.

Aanvraagformulier

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.